top of page

Er zijn allerlei gelegenheden waarbij een doedelzakspeler een hele mooie en leuke toevoeging kan zijn. Een doedelzakspeler is iets speciaals. Het instrument produceert een mooi en indringende klank. Een gelegenheid waarbij men gebruik maakt van een doedelzakspeler zal niet snel vergeten worden!

Bij verjaardagsfeestjes en jubileums kan het leuk zijn om een persoon te verassen met doedelzak muziek. Vaak wordt mij dan ook gevraagd om als verassing van buitenaf naar binnen of naar de tuin te lopen terwijl ik een bekende tune speel. De verassing is groot bij de aanwezigen, en het effect mag er wezen. 

Jaco Koster Doedelzakspeler huren Doedelzakker
Jaco Koster Doedelzakspeler huren Doedelzakker
Jaco Koster Doedelzakspeler huren Doedelzakker

Bij bruiloften zijn er tal van manieren waarop een doedelzakspeler kan bijdragen. Wat het meeste voorkomt is dat de doedelzakspeler in de kerk speelt, en bij aankomst bij de receptie. In de kerk worden er vaak mooie bekende tunes gespeeld. De meest bekende tunes zijn Highland Cathedral en Amazing Grace, die ik al meerdere malen heb mogen spelen wanneer het bruidspaar naar het altaar loopt. Hierbij kan de doedelzakspeler voor hen uit lopen op plechtige wijze, maar ook kan de doedelzakspeler elders in de kerk staan. In sommige gevallen kan een organist ook meespelen voor een prachtig muzikaal effect.

Bij begrafenissen wordt vaak gevraagd om bij de dienst te spelen, maar ook om van de kerk of zaal de stoet naar het graf te begeleiden. Dit zijn vaak hele plechtige, maar ook hele persoonlijke diensten. De klank van de doedelzak past hier ook heel goed bij. Veel van de muziek die geschreven is voor de doedelzak spitst zich ook toe op begrafenissen en herdenkingen, omdat de muziek de mensen raakt. 

Bij ceremonies en herdenkingen wordt ook dikwijls gebruik gemaakt van een speler, die op de achtergrond of voorop bij de stoet tunes speelt die toegespitst zijn op de gebeurtenis. De doedelzak heeft een rijk repertoire aan muziek, waardoor er voor elke gelegenheid wel een gepast nummer te vinden is.

Als laatste zijn er tal van evenementen, zoals markten, streekevenementen of openingen van bouwlocaties of gebouwen waarbij er gebruik gemaakt kan worden van een doedelzakspeler. Dit maakt het gebeuren net een beetje specialer en zorgt ervoor dat het in het geheugen gegrift blijft van iedereen die aanwezig was. 

Jaco Koster Doedelzakspeler huren Doedelzakker
bottom of page