top of page

Houd u zelf zoveel van de muziek van de Schotse doedelzak dat u het graag zelf  wilt  leren? Dan is dat zeker mogelijk. U kunt dan bij mij les nemen, of lid worden van de doedelzakband the Friends of the Pipes.

Het leren van doedelzakspelen is niet makkelijk. Het is inderdaad één van de moeilijkste instrumenten in de wereld. De vingertechniek is niet ontzettend moeilijk. Met maar negen noten zijn er maar negen vingercombinaties die je moet leren. Maar daarnaast komt er heel veel bij kijken, zoals blaastechniek, het houden van druk, het leren marcheren en alle muziek uit je hoofd spelen. Dit maakt dat het leren beheersen van het instrument een lang traject is.

 

Doorgaans besteed de gemiddelde speler twee jaar op de practise chanter, een oefen instrument. Daarna kost het nog twee jaar om de doedelzak zelf te beheersen. Afhankelijk van inzet en talent kan dit traject sneller of langzamer gaan. Het is in ieder geval een instrument dat discipline vereist. 

U kunt op dit moment alleen les krijgen door lid te worden van de band Friends of the Pipes. 

- Krijgt u les in groepsverband

- zorgt de band voor lesmateriaal en tunes

- De lessen worden verzorgt op de locatie van de Friends of the Pipes (Emmeloord)

- Kosten zijn €17,- per maand

De instrumenten zullen zelf aangeschaft moeten worden. De kosten voor een practice chanter bedraagt ongeveer €70,-,met  €5,- voor het riet. 

De kosten voor de doedelzak zijn zeer variabel, afhankelijk van het aanbod. Een complete set kost doorgaans minimaal €1500,- als  men van degelijke kwaliteit uitgaat. 

Wanneer u interesse in lessen heeft, kunt u contact opnemen via contact@doedelzakmuzieknwv.nl.

Jaco Koster Doedelzakspeler huren Doedelzakker
bottom of page